Neem met ons contact

Dag en nacht, 7 dagen per week beantwoorden wij uw oproep.

Wij noteren de naam van de overledene en waar uw dierbare zich bevindt. Maar ook of een arts het overlijden al heeft vastgesteld.  Samen met u bepalen we dan, waar en wanneer uw dierbare wordt overgebracht én spreken we een tijdstip af om de uitvaart te bespreken.

Bespreken van de uitvaart en de plechtigheid

We bespreken met u het verloop van de uitvaart. Dit kan in ons rouwcentrum of bij u thuis.

Kiest u voor een uitvaartliturgie in de kerk van uw keuze dan nemen wij contact op met de pastoor en leggen de dag van de uitvaart en uur vast. De pastoor zal u voor de invulling van de viering zelf contacteren.

U kan bij ons ook terecht voor een viering in de aula in ons uitvaartcentrum. Vandaag de dag kiezen meer en meer families voor een burgerlijke uitvaart. Zo heb je vaak alles meer in handen, waardoor men het afscheid heel persoonlijk kan maken. Elke overledene heeft immers een eigen verhaal, elke familie haar bijzonderheden. En daar komen wij naar luisteren. Tijdens een open gesprek met u en uw familie noteren wij wat gezegd wordt en verwoorden wat gevoeld wordt. Ook vrijzinnige afscheidsvieringen of gebedsdiensten zijn mogelijk. Aangevuld met muziek, een fotoreportage en uw eigen inbreng geven we zo vorm aan het afscheid. Zo creëren we, keer op keer, een unieke en persoonlijke uitvaart.

Rouwbezoek en een laatste groet

De laatste groet voorzien we meestal de avond voor de uitvaartplechtigheid. Zo kan u, samen met familie, vrienden of kennissen afscheid nemen van uw dierbare.

Wil u, samen met uw gezin, uw dierbare meerdere keren komen bezoeken? Ook dit is voor ons geen probleem. Wij stellen – na afspraak – onze familie- en rouwkamers voor u ter beschikking.

Koffietafel

Na de viering kan u bij De Uitvaartondernemer terecht in de koffietafelruimte op de eerste verdieping. Voor minder mobiele aanwezigen is er een lift ter beschikking. Wenst u liever een rouwmaaltijd op een andere locatie, dan zoeken we samen met u naar de juiste invulling.  Het tijdstip van de koffietafel is net na de uitvaartplechtigheid of na het afscheid op de begraafplaats.

In ons rouwcentrum kan u bijgevolg – uniek voor Dendermonde en Hamme – de afscheidsplechtigheid én koffietafel op dezelfde locatie houden.

De laatste rustplaats…

Na de koffietafel of uitvaartplechtigheid brengen we uw dierbare naar de begraafplaats voor een laatste afscheid.  Maar ook wanneer u de as op een andere locatie wil bewaren, staan we voor u klaar.

In de periode tussen het overlijden en de uitvaart nemen we al het papierwerk uit uw handen. We geven het overlijden aan in de gemeente waar uw dierbare is overleden. Wij adviseren u over meerdere onderwerpen, zoals hoe u over de gelden op een bankrekening kan beschikken, of hoe u de nalatenschap kan aanvaarden of verwerpen. Het ziekenfonds, kinderbijslagfonds en pensioendienst worden automatisch op de hoogte gesteld. De werkgever brengt u zelf op de hoogte.  Is er sprake van een testament dan brengt u ook de notaris het nieuws.

Ook na de uitvaart blijven we bereikbaar

Uiteraard blijven we na het afscheid op de begraafplaats of in de koffietafelruimte voor u beschikbaar.  Heeft u nog vragen of hulp nodig bij het invullen van documenten?  We adviseren u graag.