Dag en nacht persoonlijk contact 052 55 88 11
rouwcentrum@deuitvaartondernemer.be
Geemstraat 17, Hamme / Bijhuis: Dijkstraat 112, Dendermonde

Oog voor de mens

Formaliteiten regelen. Drukwerk. De ceremonie organiseren en begeleiden. Dat is wat u van elke begrafenisondernemer moet verwachten. Net zoals u bij de bakker uw brood haalt. Toch? Dus waarom uitpakken met basisvereisten?

Uw rouwproces, het gemis, het verdriet. Het leven van uw geliefde. Daarin zit de essentie, ons échte werk. Met als leidraad het uitwerken van een persoonlijk vaar-wel.

Een moeilijke periode veranderen in een blijvende herinnering. Een liefdevol duwtje in de rug, om u te begeleiden naar de start om uw geliefde op een andere manier mee te dragen.

 

De basisvereisten

De paperassen…

In de periode tussen het overlijden en de uitvaart nemen we al het papierwerk uit uw handen. We geven het overlijden aan in de gemeente waar uw dierbare is overleden.

Wij adviseren u uitgebreid over meerdere onderwerpen, zoals hoe u over de gelden op een bankrekening kan beschikken, of hoe u de nalatenschap kan aanvaarden of verwerpen. Aan de hand van onze eigen ‘Gids voor nabestaanden’.

Het ziekenfonds, kinderbijslagfonds en pensioendienst worden automatisch op de hoogte gesteld. De werkgever brengt u zelf op de hoogte.  Is er sprake van een testament dan brengt u ook de notaris het nieuws.

Diensten_1

Een laatste groet

De laatste groet voorzien we meestal de avond voor de uitvaartplechtigheid. Zo kan u, samen met familie, vrienden of kennissen afscheid nemen van uw dierbare.

Wil u, samen met uw gezin, uw dierbare meerdere keren komen bezoeken?
Ook dit is voor ons geen probleem. Wij stellen – na afspraak – onze familie- en rouwkamers voor u ter beschikking.

De laatste rustplaats…

Na de koffietafel of uitvaartplechtigheid brengen we uw dierbare naar de begraafplaats voor een laatste afscheid.  Maar ook wanneer u de as op een andere locatie wil bewaren, staan we voor u klaar.

Ook na de uitvaart blijven we bereikbaar

Uiteraard blijven we na het afscheid op de begraafplaats of in de koffietafelruimte voor u beschikbaar.  Heeft u nog vragen of hulp nodig bij het invullen van documenten?  We adviseren u graag.

Maar toch…

Vanaf het eerste contact nemen we onmiddellijk heel wat zorgen uit uw handen en doen onze uiterste best om alle wensen uit te voeren. Iedere keer hopen we een familie voldoende geholpen hebben tijdens de eerste moeilijke dagen na een overlijden.
Maar misschien hebt u tijdens onze dienstverlening iets minder goed ervaren of miste u gewoonweg iets. Laat het ons dan weten.

Rouw is als een oceaan
Golven komen op en ebben weer weg
Soms is het water rustig
Soms is het water overweldigend.
En het enige wat we kunnen doen
is leren zwemmen.

Mooie woorden van onze families