Wat te doen bij een overlijden?

Als uw dierbare is overleden moet een arts het overlijden eerst vaststellen. Een spoedarts zal de nodige documenten voorzien of in een andere situatie zal de huisarts hiervoor zorgen. Bij een overlijden in een zorginstelling zal het verplegend personeel een arts inlichten.

Wanneer u ons een overlijden meldt, vragen wij u waar uw dierbare zich bevindt. Samen met u bepalen we, waar en wanneer uw dierbare zal worden overgebracht. U kan ons dag en nacht contacteren, maar vaak is er geen haast geboden. Neem vooral de tijd. Gun uzelf de tijd om bij te komen en om uw naasten te verwittigen of te ontvangen.

In het eerste gesprek zullen wij u informeren over alles wat met het overlijden te maken heeft. Alle wensen van uw dierbare en uzelf worden genoteerd, om vervolgens te adviseren hoe deze gerealiseerd kunnen worden.


In afwachting van ons eerste gesprek kan u de volgende zaken al verzamelen:

- Kleding voor uw dierbare
- Wilsbeschikking of wensenlijst over de uitvoering van de uitvaart
- Identiteitskaart van de overledene en van uzelf
- Trouwboekje
- Rijbewijs van de overledene
- Adressenlijst om het aantal rouwbrieven te bepalen
- Persoonlijke tekst voor rouwbrief
- Uitvaartpolissen

Repatriëring
Is een naaste elders in de wereld overleden zorgen wij voor vervoer terug naar Belgiƫ, om de uitvaart hier te realiseren. Natuurlijk kan het ook gaan om een repatriƫring van de overledene naar het land van herkomst. Wij kunnen altijd snel en adequaat handelen en doen daarbij beroep op een nationaal en internationaal netwerk. Zowel binnen als buiten de landsgrenzen mag u op ons rekenen.

Wij komen naar u toe in uw vertrouwde omgeving. Maar u kan ook in ons uitvaartcentrum in Hamme de uitvaart bespreken.