Elke tweede zondag in december wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. In 2021 is dat op zondag 12 december. Op deze dag, om 19.00 uur ’s avonds, steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Het herdenkingsmoment start met het prachtige lied, ‘Precious Child’, gezongen door Karen Taylor-Good. Tegelijkertijd wordt in ons rouwcentrum symbolisch de ‘moederkaars’ aangestoken. Wie aanwezig is kan hiermee dan zijn eigen kaarsje aansteken voor zijn/haar overleden kind, of voor het kind van een familielid of van iemand uit de vriendenkring.

De koffie staat klaar. We geven u graag de ruimte om samen met andere ouders te praten en herinneringen te delen.

‘Worldwide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19:00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind.

Wereldlichtjesdag 2020

Door de coronamaatregelen werd Wereldlichtjesdag 2020 bij De Uitvaartondernemer enkel uitgezonden via livestream.